Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Exfolierea pielii: cum se face corect si de ce produse ai nevoie

Exfolierea pielii: cum se face corect si de ce produse ai nevoie

Posted by Cristina Enache on

Vrei o piele stralucitoare si radioasa, care sa arate ca noua? Atunci e cazul sa exfoliezi, si sa o faci ca la carte. Dat fiind faptul ca dermul se reinnoieste la diverse intervale, in functie de varsta si de stilul tau de viata, exfolierea pielii indeparteaza celulele moarte deja eliminate si, astfel, scoate la lumina acel ten cu aspect tanar, luminos si sanatos.

Dar, desi suntem fane declarate exfoliere, te avertizam ca exista si anumite informatii pe care este musai sa le detii, daca iti doresti o piele impecabila. Pornim sa facem lumina in universul exfolierii si iti dezvaluim secretele invatate de la specialisti pentru o piele divina!

Ce este exfolierea pielii?

Daca un produs de curatare faciala indeparteaza murdaria, sebumul sau machiajul, exfolierea actioneaza mult mai in profunzime si elimina celulele moarte, cele care pot bloca porii si pot impiedica pielea sa respire. De aceea, exfolierea pielii reprezinta principalul pas, daca iti doresti sa te bucuri de un ten mai frumos si mai radios.

De asemenea, exfolierea pielii presupune si un avantaj acordat cu generozitate celorlalte produse cosmetice. Astfel, serumul sau crema de fata aplicate ulterior patrund mai usor in derm si vor beneficia de o eficienta superioara.

Daca mai ai nevoie de motive sa exfoliezi pielea, venim cu argumente convingatoare in randurile de mai jos!

Care sunt beneficiile exfolierii pielii?

Mai sus, am nuantat practic principalul atu al exfolierii, si anume indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Dar nu e nici pe departe singurul avantaj.
Iata, mai jos, cateva beneficii care te vor convinge ca, exfoliind, esti pe cale sa iei cea mai buna decizie catre o piele perfecta!

Exfolierea:

  • reda luminozitatea tenului;
  • reduce petele hiperpigmentare;
  • poate avea aport antirid, minimizand liniile de expresie si prevenind formarea lor ulterioara;
  • previne incarcarea porilor si aparitia acneei;
  • stimuleaza productia de colagen si imbunatateste textura pielii;
  • faciliteaza obtinerea unui bronz frumos si sanatos;
  • poate estompa vergeturile;
  • previne aparitia firelor crescute sub piele;
  • ajuta la absorbtia mai rapida, in profunzime, a produselor cosmetice.

Tipuri de exfoliere: ce trebuie sa stii

Nu exista un singur tip de exfoliere, asa cum nu exista un singur tip de piele! Tocmai de aceea, e important sa fii informata inainte de a alege ce ti se potriveste!

Exfolierea fizica sau mecanica presupune indepartarea celulelor moarte cu ajutorul unor particule abrazive sau a unor suprafete mai dure decat pielea (manusi, bureti, etc). Acest tip de exfoliere este, in general, recomandat tenului normal si curata la suprafata pielii, reveland un ten mai neted si mai frumos.

Peeling-ul pe baza de orez Anubis Rice Peeling este o recomandare excelenta din acest punct de vedere. Exfoliantul pentru ten si corp are dubla actiune, de gomaj si scrub, impresionand prin proprietatile antioxidante si capacitatea de regenerare celulara in profunzime. Peeling-ul contine microparticule de polietilena, pentru exfolierea delicata a pielii, si amidon din orez, care netezeste, catifeleaza, purifica, reduce porii dilatati si imperfectiunile, lasand pielea extraordinar de frumoasa.

masca exfolianta orez

De partea cealalta, exfolierea chimica actioneaza in straturi mai profunde decat cea fizica, avand drept obiectiv tot indepartarea celulelor moarte. Acest deziderat este realizat prin intermediul acizilor; nu te teme, insa, nu e vorba de substante agresive, ci extrem de delicate, unele dintre ele chiar cu utilizare zilnica. Exfolierea chimica poate fi dedicata si tenului sensibil, fiind insa minunata mai ales pentru cel gras sau uscat.

In cadrul exfolierii chimice, acizi AHA sunt cel mai des regasiti. Solubili in apa, acestia fac magie in cazul tenului matur, prevenind si incetinind formarea ridurilor. Practic, acizii „rup” legaturile dintre celulele moarte, scotand la iveala cel mai frumos ten.

Gelul pentru regenerare celulara cu complex AHA - Anubis New Even Glyco Gel va fi tovarasul tau la catarama. Produsul cu efect de reinnoire celulara elimina cu blandete celulele moarte si catifeleaza tenul, reducand semnele de imbatranire, revitalizand si restabilind fermitatea si decongestionand tenul. Cu o absorbtie rapida, acest gel contine complex AHA, aloe vera, vitamine, extracte de macese si peptide de colagen.

gel exfoliant regenerare celulara

De partea cealalta, acizii BHA se dizolva in ulei, ceea ce ii face potriviti cu precadere pentru tenul mixt sau cu supraproductie de sebum. Cel mai popular tip de acid BHA este acidul salicilic, studiile demonstrand ca imbunatateste aspectul pielii in cazul a 95% dintre participantii la o cercetare ce il aplicasera zilnic.

Insa exfolierea pielii poate fi infaptuita si prin intermediul enzimelor din fructe. Un exemplu mai mult decat eficace poate fi peeling-ul enzimatic exfoliant sub forma de gel- Anubis Excellence Hydra Peel. Acesta contine enzime din papaya ce curata in profunzime pielea, asociind, insa, si cu un efect de scrub daruit de continutul de particule de rubin si celuloza, ce indeparteaza celulele moarte si impuritatile de la suprafata pielii. Regenerata si fina, pielea ta straluceste de incantare si de fericire dupa folosire.

peeling enzimatic

Exfolierea pielii de pe fata: tipsuri si trucuri

Ai vazut mai sus care sunt tipurile de exfolianti, acum ramane sa descoperi cum sa ii folosesti pentru rezultate wow.

In primul rand, nu poti exfolia pielea, daca nu o cureti. Foloseste un gel demachiant, o lotiune sau un ulei care sa indeparteze impuritatile. Multe femei prefera sa exfolieze tenul in dus, pentru ca apa calda deschide porii, in timp ce altele sunt fane ale acestui procedeu realizat dimineata, dat fiind faptul ca tenul se reinnoieste pe timpul noptii si astfel elimini in cel mai propice moment celulele moarte. Poti exfolia, insa, la fel de bine si seara, mai ales ca astfel beneficiezi si de actiunea de curatare in profunzime, ideala dupa o zi lunga.

femeie care isi exfoliaza tenul
Sursa foto: Pexels

Dupa ce ai curatat pielea, aplica exfoliantul ales, tinand cont de recomandari.
Peeling-ul facial delicat pentru ten uscat sau sensibil - THALGO Gentle Exfoliator e special conceput pentru curatarea tenului sensibil sau uscat, beneficiind de o textura matasoasa, bogata in granule de ulei de jojoba care elimina celulele moarte si potenteaza procesele naturale de aparare ale pielii. Cu parfum delicat de vanilie si petale de trandafir, acest exfoliant va deveni curand preferatul tau.

peeling facial delicat

Dupa ce ai aplicat exfoliantul, ai grija sa hidratezi tenul cu o crema, un serum sau o esenta. Nu uita nici de factorul de protectie solara: expertii atrag atentia ca mai ales in cazul utilizarii acizilor AHA, pielea poate sa devina extrem de sensibila la soare.

Care sunt riscurile exfolierii pielii?

Practic, singurul risc al exfolierii pielii este sa faci exces de zel si sa nu asculti „vocea dermului”. Acesta iti va transmite daca un anumit produs nu e potrivit pentru el, inrosindu-se sau devenind sensibil; tine cont de aceste semnale si schimba exfoliantul sau frecventa cu care il aplici.

Daca tot am ajuns la acest capitol, in general expertii in skincare recomanda exfolierea pielii de 2-3 ori pe saptamana. Daca ai tenul sensibil, poti sa restrangi frecventa la o data pe saptamana. In schimb, pielea mixta sau grasa se poate bucura de acest procedeu zilnic.

Conteaza si cum aplici exfoliantul. E bine sa depui un pic de presiune, dar nu prea multa, doar nu vrei sa iti jupoi toata pielea odata cu celulele moarte. Pe de alta parte, respecta si timpul de actiune recomandat de catre producatori; niciun exfoliant nu ar trebui, insa, sa fie lasat pe piele mai mult de maximum 15 minute, desigur, cu exceptia formulelor leave-in.

Nu o sa ai nicio problema cu Exfoliantul Delicat - Algologie Anti-pollution Gentle Peel! Produsul te va cuceri cu textura de gel perlat care se transforma in ulei mangaietor atunci cand iti atinge pielea, apoi in lapte catifelat, adaptandu-se perfect la dorintele si necesitatile tale. Te vei bucura de un ten stralucitor, atat de rasfatat.

exfoliant delicat

Exfolierea pielii are secretele sale care, odata retinute, vor duce la rezultate extraordinare. Fa cinste pielii tale tinand cont de recomandarile expertilor si descopera produse fabuloase la Pastel3!