Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Machiaj de zi: idei, sfaturi si trucuri pentru un machiaj natural de zi

Machiaj de zi: idei, sfaturi si trucuri pentru un machiaj natural de zi

Posted by Alexandra Vasile on

Machiajul are marele atu de a ne face mai fericite, de a ne transforma look-ul complet, ajutandu-ne sa camuflam defectele si sa ne punem in evidenta calitatile. Un machiaj de zi trebuie caracterizat prin naturalete, rezistenta si accent pus pe camuflarea imperfectiunilor si pe improspatarea tenului.

Cu toate acestea, multe dintre noi comitem greseala de a exagera atunci cand vine vorba despre machiajul de zi. Intensitatea si vibratia trebuie mentinute la cote moderate: nu au ce cauta aici nici smokey eyes, nici culorile de ruj mult prea extravagante sau contouring-ul excesiv. Ceea ce nu inseamna ca machiajul natural de zi e unul care nu presupune aproape nicio urma de efort: iti spunem in randurile de mai jos cum sa il obtii! Iata cele mai bune trucuri si sfaturi de tinut minte!

Pregatirea tenului e extrem de importanta!

Ca regula, niciun machiaj nu poate fi realizat fara o baza, dar in cazul celui de zi e si mai important sa ai o piele care arata exemplar. De ce? Deoarece acest tip de makeup trebuie sa corecteze (lumina zilei e neiertatoare) si sa se caracterizeze printr-o rezistenta demna de remarcat.

De aceea, acorda o atentie suplimentara pielii tale. Incepe prin a o curata, chiar daca e dimineata si nu te-ai machiat inca. Tonifica apoi tenul cu o lotiune tonica, ce va inchide porii, si finiseaza cu o crema. Evita sa folosesti sortimente mult prea hidratante (care sunt recomandate mai degraba pentru seara) si axeaza-te pe o crema lejera, care intra repede in piele, eventual dotata si cu factor de protectie solara. Daca produsul tau preferat nu contine SPF, aplica deasupra sa unul specializat, care sa te protejeze de radiatii.

O baza de machiaj va fi produsul care face diferenta dintre un machaj de zi reusit si unul care sa gres, estompandu-se sau chiar disparand complet pe parcursul zilei. Dar primer-ul face mai mult decat sa sporeasca rezistenta makeup-ului: uniformizeaza tenul, il pregateste pentru machiaj si poate avea si atribute specifice, precum iluminarea pielii sau echilibrarea productiei de sebum. Un astfel de exemplu este primer-ul PAESE MAKE UP BASE MATTE, mat, pe baza de silicon, care iti garanteaza un ten impecabil.

Sursa foto: Pastel3

PAESE MAKE UP BASE MATTE (baza de machiaj mata bazata pe silicon pentru ten mixt si gras )

Corectarea imperfectiunilor e esentiala.

Multe femei decid sa renunte la fondul de ten in machiajul de zi, o hotarare perfect acceptabila. Insa foarte putine dintre noi ne putem lauda cu o piele perfecta, asa ca e important sa investesti intr-un corector profesional. Alege unul cu o nuanta mai deschis decat pielea ta si aplica-l in forma de triunghi in zona cearcanelor si local pe urme de acnee sau pe roseata. Parisax iti propune o paleta cu 6 corectoare compacte care fac minuni pentru orice machiaj.

Sursa foto: Pastel3

Parisax PALETA 6 CORECTOARE USCATE TOTALY PRO

Aplica produsul cu pensula sau cu degetele, tapotand bine pentru a te asigura ca a intrat perfect in piele si ca nu exista linii de demarcatie vizibile.

Completeaza cu un fond de ten daca nu esti sigura pe tine. Aplica-l cu degetele, pentru un plus de naturalete. Asigura-te ca exista o compatibilitate perfecta de nuante intre tenul tau si culoarea produsului.

Seteaza machiajul!

Exista, candva, o conceptie potrivit careia pudra imbatraneste, confera aspect de masca sau, si mai rau, provoaca acnee, blocand porii. Desi o parte din aceste afirmatii este adevarata, trebuie sa fii convinsa ca formulele moderne au evoluat si nu mai prezinta niciun risc. Pudra e obligatorie intr-un machiaj de zi, deoarece fixeaza produsele aplicate anterior si le impiedica sa se estompeze. De asemenea, acest aliat al frumusetii tale matifiaza si previne luciul inestetic, mai deranjant ca oricand intr-un look de zi.

Sursa foto: Instagram

Alege neaparat o pudra profesionala, care sa preintampine oricare dintre pericolele pe care ti le-am semnalat mai sus. Opteaza pentru un produs precum pudra de fixare Bella Pierre Banana Powder, ce regleaza culoarea, acopera roseata si petele.

Sursa foto: Pastel3

Pudra de fixare- Bella Pierre Banana Powder 4 gr

Pune-ti in valoare privirea!

Asa cum am spus, uita de smokey eyes pe timpul zilei. Acest tip de machiaj este destinat numai serilor in care vrei sa te distrezi, iar regulile sunt si mai stricte acum, cand preferam sa mizam pe naturalete.

Sfatul nostru este sa optezi pentru un fard de ochi in nuante de nude, care sa se potriveasca cu culoarea ochilor tai. Alege bej sau cafe au lait daca ai ochii caprui, nisipiu daca irisul tau e negru, auriu daca privirea ta e verde si nuanta sampaniei pentru ochii albastri.

Salvarea ta o va constitui o paleta de farduri, pe care o poti folosi si pentru machiajul de zi, dar si pentru cel de seara. Ne place mult selectia de la Paese, paleta de farduri Opal. Ai la dispozitie 15 seturi de farduri trio cu o consistenta matasoasa: e la indemana ta tot ce iti trebuie.

Sursa foto: Pastel3

PAESE Paleta farduri OPAL ( 15 culori diferite selectionate pe fiecare colectie in parte )

Alege inteligent creionul de ochi!

La prima vedere, creionul de ochi e acel produs versatil care te va acompania si ziua, si seara. Insa, desi cel negru e alegerea cea mai frecventa, acesta se poate dovedi periculos ziua. Mai ales daca esti blonda sau ai ochii deschisi la culoare, khol-ul negru poate fi prea intens, prea indraznet sau prea dur pentru look-ul tau. Sfatul nostru este sa optezi pentru un creion de ochi in nuante de maro sau gri: la Parisax gasesti nuante superbe si flatante.

Sursa foto: Pastel3

PARISAX CREION PLEOAPE

Daca esti bruneta sau satena, poti miza pe negru, dar nu iti contura decat pleoapa superioara, mergand cat mai aproape de linia genelor, pentru a le conferi profunzime si desime. Astfel vei obtine un look de zi atragator, care ramane insa natural.

Doar un strat de mascara

Oricat de nemultumita ai fi de look-ul genelor tale, nu exagera cu rimelul atunci cand te machiezi pentru zi. Un strat este suficient pentru a oferi mister privirii tale. Foloseste insa o mascara profesionala si mizeaza mai degraba pe volum decat pe alungire de efect. Rimelul de la Paese, MASCARA ADORE VOLUME, e vizibil dintr-o singura aplicare, defineste si separa genele in mod seducator.

Bonus: poti aplica seara un produs pentru alungire si vei avea un machiaj ravasitor cat ai zice „peste”.

Sursa foto: Pastel3

PAESE MASCARA ADORE VOLUME (rimel)

Contureaza-ti neaparat sprancenele!

Poti sa renunti la fardul de pleoape si la rimel daca vrei un machiaj mai natural, dar sprancenele trebuie neaparat conturate. Sunt multe frumuseti care marturisesc ca nu ies din casa fara sa aplice gel pentru sprancene: acest produs a devenit noul must-have al societatii noastre.

E si normal; sprancenele confera armonie chipului si pot infrumuseta mai mult ca orice alta trasatura. Recomandarea noastra este sa mizezi pe un produs pentru sprancene natural, precum un fard sau un gel. Ai la dispozitie doua culori cu formula hipoalergica in Kodi Duo Brow Powder Brown & Dark Brown.

Sursa foto: Pastel3

Fard pentru sprancene in doua culori- Kodi Duo Brow Powder Brown & Dark Brown 3g

Nu uita de buze!

Atunci cand te ocupi de machiajul buzelor ar trebui sa te raportezi la ceea ce ai facut pana acum. Daca ai accentuat ochii, opteaza doar pentru un balsam de buze sau pentru un luciu de buze. Insa, daca ai fost mai delicata in ceea ce priveste machiajul ochilor, te poti dovedi mai indrazneata in ceea ce priveste buzele tale. Opteaza pentru un ruj cremos, care sa hidrateze, mai ales ca il vei purta mult pe buze. Culorile ar trebui sa fie naturale, desi poti migra si spre rosu, mai ales daca la ochi nu ai folosit decat mascara si un creion pentru sprancene. Alege rozuri, nude-uri delicate sau un rosu in functie de tenul tau (cu subton albastru pentru pielea rece si portocaliu pentru cea calda). Rujul de buze care iti va cuceri inima se poate regasi in gama de nuante de la Parisax; sunt hidratante si extrem de rezistente.

Sursa foto: Pastel3

Ruj de buze hidratant - Parisax (16 nuante)

Pudra brozanta si iluminatorul, de folosit cu moderatie

Cu siguranta ai admirat si tu cel putin o data machiajul de tip Instagram, in care fete frumoase isi accentuau trasaturile cu o maiestrie care, in alte epoci, le-ar fi facut pictorite. Dar aceste machiaje nu sunt recomandate pentru zi. Ceea ce inseamna ca ai de ales intre pudra bronzanta si iluminator si trebuie sa le folosesti cu moderatie pe fiecare.

Sursa foto: Instagram

Noi inclinam spre pudra sau fardul de obraz bronzante. De ce? Deoarece confera caldura tenului, de dorit sub razele reci ale soarelui. E insa musai sa utilizezi un produs de calitate, o pudra bronzanta care sa iti ofere un look sarutat de soare, dar extrem de delicat: ca si cum abia te-ai fi intors de la tropice si nu te-ai fi machiat deloc. BLUSH TERRE DE SOLEIL CARMELITE mai e numita si „lumina soarelui”, ceea ce spune totul despre efectele sale. Trece pensula cu delicatete peste suprafata ei, scutura excesul de produs si apoi atinge bland fruntea, pometii si barbia, formand cifra 3.

Sursa foto: Pastel3

Parisax PUDRA BLUSH TERRE DE SOLEIL CARMELITE - Nr. 9

Aceste sfaturi te vor ajuta sa compui un look aerat, romantic, natural, un machiaj de zi pur si simplu perfect. Alege sa iti pui in valoare frumusetea trasaturilor si sa nu exagerezi: sfaturile noastre iti vor fi de folos in acest sens!